Home

Hallo, ik ben Bert Sitters,

Fietsen vind ik de ideale manier van reizen, je ziet en je ruikt alles.
Je bent als het ware één met je omgeving.
Steeds meer mensen raken bevangen door het fietsreisvirus. 
Ben je daar bang voor, stap onmiddellijk over naar een andere site.
Wil je meer weten, fiets gerust verder.

Bert Sitters rijdt op Snel

“Mijn reisfiets is voor mij op maat gebouwd door Snel Tweewielers uit Utrecht. Het type is een Sahara, met 26-inch wielen. Echt een neus van de zalm voor verre tochten, waarbij slechte wegen niet geschuwd hoeven te worden. Mijn Snel heeft mij in 2007 en 2008 vergezeld van het Duitse Munsterland en de Belgische tot de zware wegen op Kaapverdië. De Sahara voelde zich in dat woestijnklimaat echt op zijn gemak.
Maar ook in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Slovenië, Polen, Oekraïne, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Thailand, Laos, Cambodja én in 2011 in Australië liet mijn maatfiets mij niet in de steek.
Mijn Snel is echt mijn maatje!”

Fred Snel overhandigt Bert Sitters zijn nieuwe fiets.
Voor meer informatie over Snel: www.sneltweewielers.nl

Nieuwe tassen: Vaude discover pro back, waterdicht, maar toch superlicht met handige vakjes voor kleine spulletjes die je onderweg snel nodig hebt.

 Dialezingen

Van diverse tochten geef ik dialezingen. Jaarlijks houd ik tientallen lezingen door het gehele land voor uiteenlopende gezelschappen: volksuniversiteiten, bibliotheken, fietsclubs, reiscafés, volkenkundige musea, buitensportzaken, reisbeurzen, culturele verenigingen.

Tijdens mijn lezingen neem ik mijn publiek mee op de fiets. De lezingen bestaan uit een goed opgebouwd verhaal met een rode draad dat wordt ondersteund door sfeervolle dia’s.

Een groot deel van de aanwezigen bestaat uit mensen die zelf geen fietsplannen hebben, maar op mijn unieke wijze wel kennis willen maken met een land. Ik krijg echter ook enthousiaste reacties van mensen die mede door mijn lezing inspiratie en informatie hebben opgedaan voor een onvergetelijk fietservaring. “Ik zag er eerst zo tegen op, maar het ging uiteindelijk zo gemakkelijk!”
De lengte van een dialezing kan uiteenlopen van 45 minuten tot een middag- of avondvullend programma van 2 uur, onderbroken door een pauze. Dit in overleg.

De nieuwste lezing is: Cambodja op de fiets.

Fietsgidsen

In Europa is Spanje duidelijk mijn favoriete fietsland. Ik heb inmiddels vier gidsen over dit heerlijke land samengesteld.

Fietsen in Spanje

El Camino del CidFietsen bij de zuiderburen

De Zilverroute

Publicaties, promotie en adviezen

Van veel van mijn reizen en tochten verzorg ik publicaties in dagbladen, reismagazines en fietsbladen.
Voor reisorganisaties maak ik fietsroutes.
Voor toeristische evenementen geef ik adviezen, doe ik de organisatie en verzorg ik promotie.
Klik op “Publicaties”.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *