De zilverroute

De Zilverroute (Via de la Plata),
van Sevilla naar Santiago naar Granada

198 pagina’s
ISBN 90-389-1360-5
Uitgegeven door Elmar

Prijs: Van € 13,95 voor € 7,00 exclusief verzendkosten.

Een heerlijke en veelzijdige route van 1250 kilometer vanaf Sevilla over gedeeltelijk een 2000 jaar oude Romeinse heerbaan en de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela vanuit het zuiden. Twee totaal verschillende delen van Spanje: het warmbloedige Andalusië met de spierwitte dorpjes en het door de Kelten beïnvloede Galicië met de kenmerkende grijze natuurstenen huizen met de serres. Daartussen o.a. het onbekende Extremadura. Onderweg beleef je belangrijke episodes uit de Spaanse geschiedenis: de tijden van de Romeinen, de moren, de ridders van de Orde van Santiago en de conquistadores, die na de ontdekking van Amerika naar de nieuwe wereld trokken.
Met de indrukwekkende oude steden Sevilla, Mérida, Trujillo, Salamanca, Zamora en uiteindelijk natuurlijk Santiago de Compostela.
Overal langs de route is Santiago (Sint Jacob) als patroonheilige van Spanje aanwezig in de vorm van gedenkplaatsen, kunst en feesten.
Een van de letterlijke en figuurlijke hoogtepunten onderweg is de berg Tentudía op de grens van Andalusië en Extremadura. Op dit strategische punt met een schitterend uitzicht zou in het jaar 1247 Maria de ridders van de Orde van Santiago te hulp zijn geschoten in een beslissende veldslag tegen de moren. Nog altijd wordt ieder jaar deze overwinning gevierd met een uitbundig feest op deze berg.

 

De fietsgids “De Zilverrroute” bestellen