Fiets afstellen

Als je een fiets hebt gekocht, staat deze in de stand waarin de winkel hem geplaatst heeft. Het kan zijn dat jij vindt dat het zadel voor jou te hoog staat of dat je het stuur graag wat lager zou willen hebben. Zeker als je veel op je fiets zit, of dit nu voor woon-werkverkeer is of voor recreatieve doeleinden, is het belangrijk dat jouw fiets goed is afgesteld op jou. Maar hoe doe je dat precies, een fiets afstellen?

 

Aankooptips fiets

Allereerst willen we je het advies geven om niet zomaar een fiets te kopen. Als je een fiets gaat uitproberen bij een fietsenwinkel, moet je de fiets altijd even uitproberen en navragen of het mogelijk is om de fiets thuis op jouw wensen af te stellen. Eventueel kan het personeel in de winkel de fiets ter plekke al op jouw wensen afstellen, zodat je direct kunt ontdekken of de fiets in afgestelde staat goed bij jouw past. Je moet onder andere goed letten op de hoogte van het zadel, maar ook op de horizontale afstelling van het zadel en de hoogte van het stuur. Weet je niet goed wat jij wel of niet prettig vindt bij het afstellen van je fiets? Dan is het goed om je eens te verdiepen in comfortabele fietshoudingen.

 

Op fietsvakantie

Er zijn situaties waarin het extra belangrijk is dat je je fiets goed afstelt. Als je op fietsvakantie gaat, betekent dat, dat je dagenlang op je fiets zult zitten. Het is dan éxtra belangrijk om je fiets goed af te stellen en er zo voor te zorgen dat je dagenlang lekker kunt fietsen en geen last krijgt van je lichaam. Ook als je veel fietst als sport, bijvoorbeeld op een racefiets op een mountainbike, is het van essentieel belang dat je je fiets goed afstelt om blessures of een zere rug te voorkomen.

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *