Dialezingen

Van diverse tochten geef ik dialezingen. Jaarlijks houd ik tientallen lezingen door het gehele land voor uiteenlopende gezelschappen: volksuniversiteiten, bibliotheken, fietsclubs, reiscafés, volkenkundige musea, buitensportzaken, reisbeurzen, culturele verenigingen.

Hieronder treft u de nieuwste dialezing aan.

Zie ook de dialezingen Speciaal Aanbevolen!

Andere dialezingen zijn onderverdeeld in:

  • Afrika & Amerika
  • Azië
  • Europa

Wilt u meer informatie over dialezingen of wilt u het programmaoverzicht van geboekte lezingen aanvragen vul dan het volgende formulier in.

Nieuwe dialezing

Fietsen in Cambodja

Cambodja is meer dan Angkor Wat en de hagelwitte stranden bij Sihanoukville.
Er heerst bittere armoede, corruptie viert hoogtij, en de politieke situatie is van oudsher erg instabiel. In de jaren ’60 van de vorige eeuw was Cambodja het meest welvarende land van Azië. De Vietnam-oorlog sleurde het land in een diepe crisis en in een steeds weer oplaaiend gewapend conflict.
De toeristische sector in Cambodja kent nu een sterke groei: helaas op sommige plaatsen te sterk met dubieus Russisch geld. Op de fiets in het echte Cambodja gaat dat volkomen aan je voorbij. De natuur is ongerept en de mensen zijn lief. Je kunt onderweg niet bevatten dat in deze vreedzaam aanvoelende omgeving zich een explosie van onderling geweld heeft plaats gevonden.
De plaatsen Battambang, Kampot en Kep tonen duidelijk een rijk Frans koloniale verleden. De hoofdstad Phnom Penh wordt ook wel het Parijs van Azië genoemd. Het is aangenaam vertoeven in deze metropool op menselijk maat: uniek in Zuidoost-Azië.
Er wordt druk gewerkt aan het wegennet, waardoor het land steeds beter te befietsen valt. Weg van de grotere steden kom je echter nog steeds weinig gemotoriseerd verkeer tegen en fiets je in alle rust met veel leuke contacten met de plaatselijke bevolking, want Cambodja is transparant.

Wilt u meer informatie over de lezingen of wilt u het programma-
overzicht bestellen, vul dan het formulier in. 
Het lezingnummer vindt u voor de tekst op de vorige pagina’s.

Zie ook de dialezingen Speciaal Aanbevolen!